Παρασκευές του Φεβρουαρίου στη "Σχεδία στην πόλη"


2ος κύκλος

Γνωριμία με την τέχνη της βιβλιοδεσίας στη "σχεδία στην πόλη", παπαμάρκου 8, Άθωνος. 

για ενήλικες

 Μετά τον πρώτο κύκλο βιβλιοδεσίας και την ανταπόκρισή σας σε αυτόν αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε το 2ο κύκλο βιβλιοδεσίας στη σχεδία όπου θα έχουμε 4 συναντήσεις μέσα στο μήνα Φεβρουάριο. Δείτε το πρόγραμμα:
 

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5-2-2016 6-8μμ

Πριονιστό

Το πριονιστό ή αλλιώς κολλητό είναι η απλούστερη μορφή βιβλιοδεσίας. Έτσι δένονται συνήθως τα βιβλία που έχουν μονά φύλλα, που  έχουν τυπωθεί δηλαδή φύλλο-φύλλο. Σε αυτή την τεχνική η κόλλα παίζει το βασικό ρόλο για αυτό λέγεται και "κολλητό". Θα γνωρίσετε τα εργαλεία και τα υλικά της βιβλιοδεσίας και θα μάθετε πώς μπορείτε να δέσετε ένα πανόδετο βιβλίο 80 φύλλων με σκληρό εξώφυλλο. Αν θελήσετε να φτιάξετε μόνοι σας ένα βιβλίο όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε στο εργαστήριο υπάρχουνκαι στο βαλιτσάκι καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας Νο 1, κοστίζει 14,76 ευρώ και μπορείτε να το προμηθετείτε από το βιβλιοδετείο, ναυμαχίας έλλης 4, 2ος όροφος στα λαδάδικα.

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-2-2016 6-8.30μμ

Ραφτό

Στο ραφτό τα φύλλα ράβονται μεταξύ τους και με αυτόν τον τρόπο αποκτάει το βιβλίο ενα ευλύγιστο σώμα που ανοίγει σε όλο του το εύρος. Σαν τεχνική βιβλιοδεσίας είναι πολύ ανώτερη από την πρώτη και το βιβλίο αποκτάει μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο. Το βιβλίο που θα δέσουμε είναι μεγέθους α5, 120 σελίδων, πανόδετο με σκληρό εξώφυλλο. Αν θελήσετε να φτιάξετε μόνοι σας ένα βιβλίο όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε στο εργαστήριο υπάρχουν και στο βαλιτσάκι καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας Νο 2, κοστίζει 16 ευρώ και μπορείτε να το προμηθετείτε από το βιβλιοδετείο, ναυμαχίας έλλης 4, 2ος όροφος στα λαδάδικα.

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-2-2016 6-8.30μμ

Άλμπουμ φωτογραφιών

Θα κατασκευάσουμε ένα ραφτό άλμπουμ φωτογραφιών με εκτεθειμένη ράχη, δηλαδή θα φαίνονται οι ραφές που θα κάνουμε στη ράχη του βιβλίου, θα κολήσουμε ενισχύσεις και ριζόχαρτα για να προστατεύονται οι φωτογραφίες. Το άλμπουμ θα είναι μεγέθους α5 και θα έχει σκληρό εξώφυλλο.  


  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-2-2016

Βιβλίο-κόσμημα

Θα κατασκευάσουμε ένα δερμάτινο μικρό σημειωματάριο με μαλακό εξώφυλλο. για να φορεθεί σαν κόσμημα. Αυτό το μικρό δερμάτινο βιβλίο,  με τα αυθεντικά  υλικά,  με μια τεχνική  όπως δένονταν τα βιβλία από το 2ο αιώνα μΧ., αποτελεί  ένα πρωτότυπο μενταγιόν όπου εκτός της διακοσμητικής λειτουργίας του μπορεί  να χρησιμοποιηθεί και σαν κανονικό  σημειωματάριο. Είναι ραμμένο με ραφές που φαίνονται στη ράχη,  χωρίς χρήση κόλλας. Η τέχνη της βιβλιοδεσίας έχει διακοσμήσει χιλιάδες βιβλία στο πέρασμα του χρόνου. Μήπως ήρθε η ώρα να αναλάβει άλλο ένα ρόλο; Αν θελήσετε να φτιάξετε μόνοι σας ένα βιβλίο κόσμημα όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε στο εργαστήριο υπάρχουν και στο βαλιτσάκι καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας "Στάχωσις", κοστίζει 14,76 ευρώ και μπορείτε να το προμηθετείτε από το βιβλιοδετείο, ναυμαχίας έλλης 4, 2ος όροφος στα λαδάδικα.

Τα τμήματα είναι ολιγομελή.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο της "ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ": 2310236344 Αργυρώ ΣκίτσαΝαυμαχίας Έλλης 4
ΤΚ 546 25
Θεσσαλονίκη
Τ+F: 2310 531 902
e-mail: [email protected]
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιβλιοδεσίας για παιδιά
Βρείτε μας επίσης


Όροι χρήσης Eshop
 
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης