Εργαστήρια βιβλιοδεσίας 2017


Παρασκευή απόγευμα στο βιβλιοδετείο

(Όλες τις Παρασκευές από τον Οκτώβριο μέχρι τα Χριστούγεννα) 

Οκτώβριος

 • 6-10-2017  Γνωρίστε τεχνικές ιαπωνικής βιβλιοδεσίας και αποκτήστε δύο τετράδια σημειώσεων με μαλακό και σκληρό εξώφυλλο. 6-8 το απόγευμα κόστος: 20 ευρώ.

 

 • 13-10-2017  Έχετε πολλές σημειώσεις με μονά φύλα και δεν ξέρετε πώς να τις τακτοποιήσετε; Αποκτήστε τη γνώση δένοντας ένα βιβλίο με μονά φύλλα και σκληρό εξώφυλλο. 6-8 το απόγευμα, κόστος 20 ευρώ.

 

 • 20-10-2017  Το ράψιμο: Η βάση της βιβλιοδεσίας.  Ανακαλύψτε τη διαφορά ανάμεσα σε μονά και διπλά φύλλα (τυπογραφικά), τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα όσον αφορά το δέσιμό τους και αποκτήστε την εμπειρία να ράψετε μόνοι σας ένα βιβλίο που θα γίνει δικό σας. 6-8 το απόγευμα, κόστος 20 ευρώ.

Νοέμβριος

 • 3-11-2017  Το περαστό (1η συνάντηση). Για τους εραστές της βιβλιοδεσίας και του βιβλίου γενικότερα δύο συναντήσεις για να γνωρίσουν «το περαστό», την καλύτερη επιλογή βιβλιοδεσίας. Δημιουργήστε ένα βιβλίο που αντέχει στο χρόνο με δερμάτινη ράχη, γνωρίστε το τεζάκι και ράψτε τις σελίδες του βιβλίου σας σε αυτό και γεμίστε το με σημειώσεις που δεν θέλετε να χαθούν ποτέ. 6-8 το απόγευμα, 20 + 20 ευρώ αντίστοιχα.

 

 • 10-11-2017 Το περαστό (2η συνάντηση).   

 

 • 17-11-2017  

 

 • 24-11-2017 Άλμπουμ φωτογραφιών.  «Μα υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που εκτυπώνουν φωτογραφίες;» είναι μια ερώτηση που ακούμε συχνά. Ναι υπάρχουν, είναι η απάντηση. Δημιουργήστε ένα βιβλίο λεύκωμα για φωτογραφίες ή αναμνηστικά ή στιγμές ή σκίτσα ή σημειώσεις που αξίζουν να βρουν ένα «σπίτι» και που ξεχωρίζουν από την πληθώρα αποθήκευσης που μας χαρίζει η τεχνολογία.  6-9 το απόγευμα, 30 ευρώ.

Δεκέμβριος

 (Αφιερωμένος στα δώρα, στα παιχνίδια και στις κατασκευές γενικότερα από υλικά βιβλιοδεσίας. Αλήθεια, το ξέρατε ότι μπορείτε να είστε πολύ δημιουργικοί με τα υλικά βιβλιοδεσίας;)

 • 1-12-2017 Ντοσιέ. Ή φόλντερ ή κλασέρ ή… αλήθεια πώς λέγεται στα ελληνικά; Αν έχετε βαρεθεί τα ντοσιέ του εμπορίου και θέλετε μια πιο στιβαρή κατασκευή για την αρχειοθέτηση των χαρτικών σας τότε ήρθε η ώρα. Χαρείτε φτάνοντας ένα ντοσιέ από το μηδέν μέχρι και την μεταλλική ετικέτα τους. 6-8 το απόγευμα, Κόστος 20 ευρώ. 

 

 • 8-12-2017 Κουτιά αποθήκευσης. Όλα τα διαμερίσματα πάσχουν από χώρο αποθήκευσης. Όλο δημιουργούμε χώρο και όλο χρειαζόμαστε περισσότερο.  Η αρχή είναι να αρχίσεις να πετάς αυτά που δεν χρειάζονται. Το επόμενο βήμα είναι να κατασκευάσεις ένα κουτί μεγάλης αντοχής και ιδιαίτερης αισθητικής για αυτά τα σημαντικά που θα μείνουν στο σπίτι. Εδώ είμαστε εμείς. Σημείωσε μέρα και ώρα.  Όταν μετά από χρόνια βγει στο τραπέζι του σαλονιού σου, άθικτο από το χρόνο, γεμάτο με στιγμές, σημειώματα, νάζια και καμώματα, σου υποσχόμαστε αμέτρητες στιγμές συγκίνησης. 6-8 το απόγευμα, κόστος 20 ευρώ.

 

 • 15-12-2017 Θήκη αποθήκευσης χαρτικών και μολυβιών. «Θα ήθελα να έχω πάνω στο γραφείο μου κάπου τα χαρτιά μου αλλά δεν με ικανοποιούν αυτά που βρίσκω ευρέως στην αγορά». Μμμ… με αυτή τη σκέψη ξεκινήσαμε κι εμείς μια σειρά αποθήκευσης και τακτοποίησης των αναλώσιμων στο γραφείο μας. Αν έχετε τους ίδιους προβληματισμούς ελάτε να μοιραστούμε τη γνώση της κατασκευής και να προσαρμόσουμε το αποτέλεσμα στο δικό σας χώρο. 6-8 το απόγευμα, κόστος 20 ευρώ. 

 

 • 22-12-2017 Κουκλόσπιτο (γονείς και παιδιά). Τρεις μόνο μέρες πριν τα Χριστούγεννα είναι μια μοναδική αφορμή για να κάνουμε ένα δώρο στο παιδί μας και στον εαυτό μας. Μια μοναδική εμπειρία κατασκευής που θα την μοιραστεί ένα ζευγάρι γονιός-παιδί και θα την απολαύσουν παίζοντας μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων. Το σπιτάκι θα είναι ιδανικό για κούκλες και παιχνίδια μεγέθους και τύπου πλεϊμομπίλ, κλπ. 6-9 το απόγευμα κόστος:30 ευρώ (το ζευγάρι). 

 

 

 

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

13-14-15 €τών!

Μία συνάντηση το μήνα αποκλειστικά για ηλικίες 13,14,15. Σάββατο απόγευμα. Η ζωή στο γυμνάσιο δεν είναι μόνο σχολείο - σπίτι - διάβασμα. Δυο ώρες ξεγνοιασιάς με τους φίλους σου νομίζω ότι σου αξίζει! Επιπλέον θα γνωρίσεις την τέχνη της βιβλιοδεσίας, θα φτιάξεις τα δικά σου βιβλία, πρόχειρα και μη, τα δικά σου αντικείμενα και θα σου μείνει και χρόνος για σινεμά ή πίτσα! Καλό;; Τι; Πολύ ωραίο για να είναι αληθινό; Κι όμως…

(Δεκτές και μικρές ομάδες φίλων… αλλά και γιατί όχι και μεγάάάλες ομάδες φίλων!!)

 

 • Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 6-8 το απόγευμα. Ιαπωνική βιβλιοδεσία. Παντού σκορπισμένα φύλλα σημειώσεων, ούτε ξέρω που έχω κάθε τι… απελπισία. Υπάρχει λύση και εύκολη μάλιστα. Δέσε τα εύκολα, με απλά υλικά, που τα έχουμε όλοι στο σπίτι και η μαμά δεν θα πιστεύει στα μάτια της με αυτήν την πρωτόγνωρη τάξη στο γραφείο σου!! Μήπως να διαπραγματευτείς μια τακτοποίηση και στις δικές της σημειώσεις;;;  Κόστος 13€.

 

 • Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 6-8 το απόγευμα. Κουτί θησαυρών. Νομίζω ότι όλοι έχουν δικαίωμα να έχουν αποκλειστικά ένα δικό τους κουτί με ολοφάνερη την απαγόρευσα «Μην αγγίζετε. Κίνδυνος ανατίναξης» ή για τους αγγλομαθείς «Do not touch. Danger of fire” ή για να γίνεις πιο σαφής και να μην υπάρχει περιθώριο παρανόησης «Αν το αγγίξει κανείς θα γίνει χαμός». Έχε υπόψη σου ότι το κουτί απλά δεν καταστρέφεται ποτέ! Να αρχίσεις να σκέφτεσαι από τώρα τι θα βάλεις μέσα! Κόστος 14€. 

 

 • Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 6-8 το απόγευμα. Λεύκωμα. Τελεία και παύλα. Να σου πω κάτι; Εγώ έχω ακόμα το δικό μου από το γυμνάσιο. Ξέρω και που είναι κρυμμένο. Θυμάμαι και πώς είχα υπογράψει… αλλά και κάποιοι άλλοι πώς είχαν υπογράψει… (με πιάνεις νομίζω…), αλλά τότε δεν ήξερα πώς να το ράψω  για να μη φύγει ούτε φύλλο στο πέρασμα του χρόνου. Έλα, ράψτο, φτιάξτο μόνος σου και μάλιστα θα αφιερώσουμε και παραπάνω χρόνο για το εξώφυλλο ώστε να είναι ακριβώς προσαρμοσμένο στα μέτρα σου. Άρχισε να σκέφτεσαι τις ερωτήσεις γιατί τώρα είναι η ώρα! Σιγά μην ασχολείσαι με τέτοια στο λύκειο…  Κόστος 15€. 

Δηλώσεις συμμετοχής, πληροφορίες: τηλ. 2310531902 10.οο - 18.οο καθημερινά 

                                                      e-mail: [email protected]

                                                      Ναυμαχίας Έλλης 4, λαδάδικα, 2ος όροφοςΝαυμαχίας Έλλης 4
ΤΚ 546 25
Θεσσαλονίκη
Τ+F: 2310 531 902
e-mail: [email protected]
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιβλιοδεσίας για παιδιά
Βρείτε μας επίσης


Όροι χρήσης Eshop
 
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης