Εργαστήρια βιβλιοδεσίας

Εργαστήρια Καλλιτεχνικής Βιβλιοδεσίας  2023

Δηλώσεις συμμετοχής 2310531902 καθημερινά 10.00-18.00

Εργαστήρια αφιερωμένα στη δημιουργικότητα

Παλιά και νέα υλικά, μελάνια και χρώματα, χαρτιά, κόλλες και χαρτόνια Θα αναμειχθούν για να δημιουργήσουν από το μηδέν μαλακά και σκληρά τετράδια για σημειώσεις, για ταξίδια και εκδρομές, για σκέψεις και ευχές, για ζωγραφιές και σκίτσα. Σε κάθε εργαστήριο ο κάθε ένας δένει το δικό του βιβλίο και μπορούν να συμμετέχουν άτομα που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ ξανά με τη βιβλιοδεσία. Η διάρκεια κάθε εργαστηρίου είναι δίωρη αλλά μπορεί να μεταβληθεί αναλόγως τον αριθμό και την εμπειρία των συμμετεχόντων. Όλα τα υλικά και τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν παρέχονται.

Κύκλος δημιουργικής βιβλιοδεσίας

Παρασκευές 6-8μμ

Απευθύνεται σε εκείνες και εκείνους, που θέλουν να κατασκευάζουν τα δικά τους τετράδια με εύκολα, και απρόβλεπτα υλικά, που υπάρχουν στο σπίτι ή τα βρίσκεις εύκολα και να επεμβαίνουν σε αυτά δημιουργικά χωρίς να ακολουθούν αυστηρούς κανόνες. Πρόσθετες τεχνικές: κολάζ, σκραπμπούκινγ, τυπώματος με σφραγίδες, , ζωγραφικής με μελάνια κλπ.  Κόστος: 30€ κάθε συνάντηση

 1. Βιβλία ακορντεόν- 6 Οκτωβρίου
 2. Μαλακά τετράδια με ραφή στη ράχη -13 Οκτωβρίου
 3. Ιαπωνική βιβλιοδεσία -20 Οκτωβρίου
 4. Ραφτή χαρτόδετη βιβλιοδεσία -3 Νοεμβρίου

 

Κύκλος τεχνικής βιβλιοδεσίας

Παρασκευές 6-8μμ

Απευθύνεται σε εκείνες και εκείνους που επιθυμούν να γνωρίσουν το τεχνικό κομμάτι της βιβλιοδεσίας με μια δημιουργική πινελιά στο εξώφυλλο ή όπου αλλού μας επιτρέπει η δομή του βιβλίου

 1. Ραφτή πανόδετη -10 Νοεμβρίου
 2. Δερματόδετη Περαστή (το βιβλίο ολοκληρώνεται σε δύο συναντήσεις)- 24 Νοεμβρίου - 1η συνάντηση
 3. Δερματόδετη Περαστή -1 Δεκεμβρίου -η 2η συνάντηση
 4. Ντοσιέ για μαλακά τετράδια -8 Δεκεμβρίου
 5. Δερμάτινο τράβελ μπουκ -15 Δεκεμβρίου

Δημιουργικός κύκλος για την οικογένεια

Απευθύνεται σε όσους θα ήθελαν να δημιουργήσουν κάτι μαζί με τα παιδιά τους. 

Σάββατο απόγευμα 5-7μμ

 1. Έλατος -2 Δεκεμβρίου επιτραπέζιο παιχνίδι
 2. Καράβια (το θέμα ολοκληρώνεται σε δύο συναντήσεις) - 9 Δεκεμβρίου - 1η συνάντηση παπιέ μασέ
 3. Καράβια - 16 Δεκεμβρίου - 2η συνάντηση παπιέ μασέ

 

 

Αναλυτικά τα εργαστήρια

1.Βιβλία ακορντεόν

*Απλό + Διευρυμένο

Μια φανταστική δομή βιβλίου με δυνατότητα παρουσίασης διπλής όψης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η μπροστά και η πίσω όψη για να πεις μια ιστορία σε μια κυκλική μορφή.

*Με τσέπες

Αυτή η μορφή ακορντεόν σου δίνει τη δυνατότητα φύλαξης πολλών πραγμάτων που δεν θα χρειάζεται να βρίσκεται απλωμένη σε επιφάνεια για να φαίνονται τα περιεχόμενα. Είναι ένας εντυπωσιακός τρόπος για να παρουσιάζεις κάρτες, γράμματα, μικρότερα βιβλία και ένας τέλειος τρόπος για να κάνεις ένα αναμνηστικό δώρο και μια καταγραφή ενός ταξιδιού.

Κόστος 30€

Διάρκεια 2 ώρες

 

2.Τετράδια με ραφές στη ράχη

Η πιο απλές μορφές δεσίματος για τετράδια με μαλακό εξώφυλλο, με απλά και εύχρηστα υλικά.

*με κορδέλα: ο πιο ευχάριστος τρόπος για να δέσεις ένα βιβλίο ή και μια κάρτα. Δείχνει πολύ όμορφο αυτό το βιβλίο όταν το χαρτί δεν είναι ξακρισμένο

*με απλή ραφή σε 3 και 5 τρύπες: το πιο δυνατό και γερό δέσιμο. Λειτουργικός , πολύπλευρος, μπορείς να δέσεις διαφορετικά υλικά μεταξύ τους.

*αλυσιδάκι: δημιουργώντας μια αλυσίδα με κλωστή και βελόνα στη ράχη του βιβλίου οδηγούμαστε σε ένα δυνατό, γερό και φίνο δέσιμο. Όσοι ξέρουν ράψιμο θα το βρουν οικείο ενώ όσοι δεν ξέρουν θα το βρουν εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Κόστος 30€

Διάρκεια 2 ώρες

 

3.Ιαπωνική βιβλιοδεσία

Μυστικά και βασικές δομές

Η παραδοσιακή ασιατική μορφή βιβλιοδεσίας είναι ένας ευχάριστος τρόπος δεσίματος μονών φύλλων. Η διακριτική γραμμική μορφή του ραψίματος δίνει μια καθαρή γραφιστική εικόνα και ένα υπέροχο διακοσμητικό στοιχείο στο βιβλίο.

 

Κόστος 30€

Διάρκεια 2 ώρες

 

4.Χαρτόδετη ραφτή

Μια αρχαία μορφή βιβλιοδεσίας σε μια σύγχρονη χρήση με λεπτά και σκληρά χαρτιά. Φαίνεται πολύπλοκη αλλά στην πραγματικότητα είναι μια απλή μορφή δεσίματος από μια σειρά με κόμπους.

Κόστος 30€

Διάρκεια 2 ώρες

 

 1. Ραφτή πανόδετη

το "μαστ" της βιβλιοδεσίας.

Θα κατασκευάσουμε ένα πανόδετο βιβλίο με σκληρό εξώφυλλο που τα φύλλα του θα είναι ραμμένα και το βιβλίο θα ανοίγει σε όλο του το εύρος.

Κόστος 30€

Διάρκεια 2 ώρες

 

6&7 Δερματόδετη περαστή

Το περαστό είναι η κλασική μορφή βιβλιοδεσίας που έχει τη μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο και το βιβλίο δεν καταστρέφεται σχεδόν ποτέ. Θα χρησιμοποιήσουμε γνήσιο  δέρμα βιβλιοδεσίας από κατσίκι, τελάρο βιβλιοδεσίας, μπρούτζινο ανάγλυφο κόσμημα.

Κόστος 60€

Διάρκεια 2 ώρες

 

 1. Ντοσιέ με σκληρό εξώφυλλο

Ένα χρήσιμο σκληρό ντοσιέ για να έχετε προστατευμένα και συγκεντρωμένα τα τετράδια στην τσάντα σας ή στο γραφείο σας. Ένας εντυπωσιακά απλός τρόπος κατασκευής και χρήσιμος στην καθημερινή ζωή.

Κόστος 30€

Διάρκεια 2 ώρες

 

9.Δερμάτινο τράβελ μπουκ

Αν είσαι της περιπέτειας ή αν θέλεις να γίνεις και να κρατάς τις σημειώσεις σου σε ένα μαλακό δερμάτινο βιβλίο με τις σελίδες του ραμμένες πάνω στο δέρμα. Χωρίς περιττό βάρος εύχρηστο και εύκολο να το έχεις μαζί σου σε όλες τις εκδρομές.

Κόστος 30€

Διάρκεια 2 ώρες

 

10.Μικροσκοπικό βιβλίο μενταγιόν  

Θα κατασκευάσουμε ένα μικροσκοπικό δερμάτινο βιβλίο, το οποίο θα μπορεί να φορεθεί όπως τα μενταγιόν εκείνα μιας εποχής, που έκλειναν μέσα τους μικρά μυστικά, εικόνες αγαπημένων προσώπων, πολύτιμες αναμνήσεις.

Κόστος 30€

Διάρκεια 2 ώρες

 

Οικογένεια  

 

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 5-7μμ - Ο Έλατος

Παρέα με δύο γάτους, την Τέλα και τον Σπάγκο, τα παιδιά θα γνωρίσουν το δέσιμο ενός απλού βιβλίου που θα γιλνει επιτραπέζιο παιχνίδι. Η Τέλα, πήρε το όνομά της από το υλικό βιβλιοδεσίας "τέλα" που σημαίνει ύφασμα στα Ισπανικά και είναι μια γάτα από την Ισπανία. Σπουδάζει στη σχολή καλών τεχνών στη Βαρκελώνη, στο τμήμα της βιβλιοδεσίας. Είναι σοβαρή και λιγομίλητη. Ο Σπάγκος, ο κεραμιδόγατος, πήρε το όνομά του από τους σπάγκους που χρησιμοποιούμε στη βιβλιοδεσία και είναι φασαριόζος, φωνακλάς και όλο σε μπελάδες μπλέκει.

Κατασκευή επιτραπέζιου παιχνιδιού, χρώμα, κανόνες, παίξιμο

Κόστος 30€

Διάρκεια 2 ώρες

 

Σάββατο 9 & 16 Δεκεμβρίου 5-7μμ - Καράβια

Η δραστηριότητα αφορά οικογένειες ή ένα ενήλικο άτομο και ένα παιδί ή δύο παιδιά και θα δημιουργήσουν από κοινού ένα αντικείμενο μεγάλου μεγέθους με την τεχνική παπιέ μασέ δηλαδή ένα γλυπτό χάρτινο αντικείμενο με τη χρήση χαρτιού και κόλλας. Το αντικείμενο θα ολοκληρωθεί σε 2 συναντήσεις. 

Κόστος 60€

Διάρκεια 2 ώρες κάθε συνάντησηΝαυμαχίας Έλλης 4
ΤΚ 546 25
Θεσσαλονίκη
Τ+F: 2310 531 902
e-mail: [email protected]
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιβλιοδεσίας για παιδιά
Βρείτε μας επίσης


Όροι χρήσης Eshop
 
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης